Principală  —  IMPORTANTE   —   Un alt medic a decedat…

Un alt medic a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Mesajul transmis de colegi

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un lucrător medical din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba de Eleonora Casian, care activa în funcția de șefă a secției stomatologie pediatrică în cadrul Policlinicii Stomatologice Republicane.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Exprimăm sincere condoleanțe familiei, apropiaților și colegilor în legătură cu trecerea la cele veșnice a dnei Eleonora Casian, care activa în funcția de șefă a secției stomatologie pediatrică în cadrul Policlinicii Stomatologice Republicane. Eleonora Casian și-a dăruit întreaga viaţă medicinei stomatologice, fiind printre fondatorii Policlinicii Stomatologice Republicane. Sincere aprecieri pentru profesionalismul și dedicația sa. Eleonora Casian a fost internată la Spitalul Clinic Republican, pe 1 martie curent”, a anunțat MSMPS.

Un mesaj în acest sens a fost publicat pe Facebook și de colectivul IMSP Policlinica Stomatologică Republicană.

„În data de 20 martie a. 2021 a pierdut lupta cu Covid-19 și a părăsit comunitatea medicală dna Eleonora CASIAN – personalitate notorie din lumea medicală, care şi-a dăruit cu pasiune întreaga viaţă medicinei stomatologice, comunității stomatologice autohtone, fiind printre făuritorii Policlinicii Stomatologice Republicane și activînd în funcție de medic stomatolog ortodont, șef secție stomatologie pediatrică pe parcurs a cca 50 ani, secretar a Comisiei de atestare a medicilor stomatologi, decorată pe parcursul activității cu multiple mențiuni de onoare din partea Ministerulul Sănatații și Guvernului RM. A fost un exemplu de cumsecădenie și bunătate extraordinară. Exprimăm sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor, prietenilor, colegilor, pacienților şi tuturor care au cunoscuto şi preţuit pe dna Eleonora CASIAN. Cea mai mare recunoștință este memoria bună, care va rămîne în inimile noastre”, este mesajul Colectivului IMSP Policlinica Stomatologică Republicană.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 217 715. În total, 191 630 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 4623 de persoane au pierdut lupta pentru viață în urma complicațiilor.