Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Restricțiile care ar…

ULTIMA ORĂ! Restricțiile care ar urma să fie impuse în cazul în care Parlamentul, la propunerea Guvernului în exercițiu, va vota pentru instituirea stării de urgență

Foto-simbol

Un document cu listă cu restricțiile care urmează a fi impuse în cazul în care Parlamentul de la Chișinău aprobă Hotărârea Guvernului privind propunerea de instituire a stării de urgență pentru o perioada de 60 de zile a ajuns în Legislativ.

Documentul a fost făcut public miercuri, 31 martie, de către deputatul PAS Sergiu Litvinenco pe pagina lui de Facebook.

Lista cu unele dintre restricțiile care vor fi impuse în cazul în care va fi instituită starea de urgență în R. Moldova:

  • Instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară
  • Instituirea unui regim special de circulație pe teritoriul țării
  • Introducerea regimului de carantină și luarea altor măsuri sanitare antiepidemice obligatorii
  • Stabilirea unui regim special de lucru pentru toate entitățile
  • Interzicerea desfășurării adunărilor, manifestațiilor publice și a altor acțiune de masă

Hotărârea Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgență în R. Moldova, adoptată la 30 martie, a fost publicată miercuri, 31 martie, în Monitorul Oficial.

Cabinetul de miniștri a votat marți, 30 martie hotărîrea de Guvern, care presupune transmiterea Parlamentului a unui raport al Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, privind necesitatea declarării stării de urgenţă.

Parlamentul se întrunește în ședință plenară miercuri, 31 martie, la ora 14:00. Ordinea de zi nu a fost făcută publică deocamdată. Ar putea fi examinată propunerea Guvernului, privind insituirea stării de urgență în R. Moldova, având în vedere că potrivit regulamentului Parlamentului, ședințele plenare nu au loc miercuri, dar joi și vineri.

Citește și: