Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Deținutul care a…

ULTIMA ORĂ Deținutul care a evadat acum 5 zile din Penitenciarul nr. 4 – Cricova, reținut de autorități

Imagine-simbol

Administrația Națională din R. Moldova (ANP) anunță sâmbătă, 29 mai, că deținutul care a evadat acum 5 zile din Penitenciarul nr. 4 – Cricova a fost reținut de autorități.

Potrivit responsabililor ANP, pentru fapta comisă, deținutul riscă să fie condamnat suplimentar.

„Deținutul care a evadat din Penitenciarul nr.4 – Cricova, a fost capturat în noaptea de 28 mai, în municipiul Chișinău. Evadatul a fost reținut de angajații Penitenciarului nr. 4 – Cricova, în urma măsurilor speciale instituite. Acesta nu a opus rezistență fizică. Pentru fapta comisă el riscă să fie condamnat suplimentar, în baza art.317 Cod penal „Evadarea din locurile de detenție”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Pe 24 mai, responsabilii din cadrul Penitenciarului nr. 4 – Cricova au anunțat că desfășoară acțiuni de căutare a unui deținut în vârstă de 28 de ani care a evadat din închisoare.

Potrivit ANP, deținutul, condamnat la 12 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni, a evadat în noaptea de 24 mai deteriorând lacătul de la tavan care duce spre acoperișul blocului administrativ și, escaladând edificiile de pază ale penitenciarului, s-a deplasat într-o direcţie necunoscută.

Anterior, deținutul a mai fost condamnat.