Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Alerte noi de…

ULTIMA ORĂ! Alerte noi de călătorie. Informații actualizate privind accesul cetățenilor R. Moldova pe teritoriul altor state

Alertele de călătorie au fost actualizate din nou, vineri, 19 martie, în contextul situației epidemiologice nefavorabile din R. Moldova. Unele țări mențin, în continuare, țara noastră în zona roșie de risc, astfel încât cetățenii vor sta în carantină timp de 14 zile.

Potrivit informațiilor actualizate, în cazul cetățenilor R. Moldova este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă. Republica Moldova se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru călătorii în România vor fi plasați în izolare/carantină la intrarea în România.

În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie. Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 48 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină în locuri determinate timp de 14 zile. Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, “Activ de acasă/Дій вдома” (pentru a utiliza aplicația este necesară o cartelă SIM cu număr de UA +380… .

Vedeți mai jos mai multe informații privind alertele de călătorie COVID-19:

Alerte de Calatorie 19.03.2021 by Ziarul de Gardă