Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UE va oferi circa 5,1…

UE va oferi circa 5,1 mln de euro pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă din două localități

Uniunea Europeană va oferi circa 5,1 mln de euro pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă din orașul Ungheni și Călărași. Lucrările vor fi inițiate în anul 2019, iar astăzi, 6 iulie, au fost semnate contractele de elaborare a documentației tehnice de execuție a proiectelor.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță că lucrările de reabilitate a apeductelor din orașul Ungheni și Călărași, fac parte din proiectul „Construcția infrastructurii de Aprovizionare cu Apă și Canalizare, precum și de Eficiență Energetică în clădirile publice” implementat în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în R. Moldova”, în cadrul căruia, vor fi construite și puse în funcțiune, în total, 10 sisteme de infrastructură în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare și opt în domeniul eficienței energetice în clădirile publice, selectate în urma procesului de planificarea regională.

Bugetul total al Proiectului finanțat de Uniunea Europeană este de circa 43 milioane de euro, iar implementarea acestuia este prevăzut până la finele anului 2020. Beneficiari vor fi circa 200 de mii de cetățeni din aproximativ 22 localități din țară.