Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Trei persoane bănuite de organizarea…

Trei persoane bănuite de organizarea migrației ilegale, reținute în flagrant delict

Sursa: border.gov.md

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord, împreună cu ofițerii Agenției Europene Frontex, ar fi destructurat un „grup criminal organizat” specializat în migrația ilegală. Membrii grupului au fost reținuți în flagrant delict în zona de frontieră, unde ar fi organizat pentru un cetățean ucrainean migrarea ilegală din Ucraina în R. Moldova, inclusiv cu asigurarea șederii temporară în țara noastră, anunță Poliția de Frontieră.

Duminică, 30 aprilie, traversând râul Nistru prin înot, un bărbat din Ucraina ar fi trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană. Astfel, în cadrul unei misiuni comune de supraveghere a frontierei de stat, angajații sectorului Poliţiei de Frontieră Otaci și colegii lor din cadrul Frontex au surprins pe direcţia localităţilor Călărăuşeuca-Moghiliov-Podolsk un bărbat care nu și-a putut justifica prezenţa în zonă. 

„Ca urmare a verificărilor specifice, persoana a fost legitimată ca cetățean al Ucrainei în vârstă de 35 de ani. Totodată, la fața locului echipa comună de control a depistat trei cetățeni moldoveni. Din primele cercetări a fost stabilit că aceștia aveau rolul de a prelua persoana străină, a o transporta şi caza temporar pe teritoriul R. Moldova, contra unei sume de 4 000 de dolari”, potrivit sursei citate.

Persoanele bănuite de organizarea migrației ilegale au fost reținute pentru 72 de ore, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.