Trei focare de pestă porcină, detectate în ultima lună

După ce la sfârșitul lunii iulie în orașul Vulcănești a fost detectat un focar de pestă porcină, autoritățile locale au anunțat ieri, 6 august, despre localizarea unui nou focar. Potrivit unui comunicat al Primăriei Vulcănești, gospodăria unde a fost identificat cel de-al doilea focar se află în apropierea primului focar de pestă porcină depistat din localitate. Toate animalele infectate urmează să fie lichidate.

Pe data de 23 iulie 2018 la Vulcănești a fost identificat proprietarul a două suine găsite moarte pe un teren agricol în ziua de 17 iulie 2018. În gospodăria acestuia se întrețineau încă 12 suine, din care una a pierit, iar restul au fost nimicite.

La 31 iulie 2018, într-o gospodărie particulară din satul Giurgiulești, raionul Cahul au pierit 3 porcine. În gospodăria sus nominalizată se întrețineau 8 porcine. Au fost prelevate probe de material patologic și expediate la laboratorul național de referință, IP CRDV, care a confirmat prezența virusului pestei porcine africane.

În contextul apariției focarelor de pestă porcină africană,  ANSA anunță monitorizarea permanentă a situației, prin structurile teritoriale de nivel raional, pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea ei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ala

    iata acum mafia farmaciilor vor face milioane de leusori pe pesta nascocita…ani in urma nu se auzea nimic odata cu democratia si maidanul din Ucraina o aparut si in ucraina pesta si in romania si in Moldova….mafia besmertna ))))))))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *