Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Trei focare de pestă porcină,…

Trei focare de pestă porcină, detectate în ultima lună

După ce la sfârșitul lunii iulie în orașul Vulcănești a fost detectat un focar de pestă porcină, autoritățile locale au anunțat ieri, 6 august, despre localizarea unui nou focar. Potrivit unui comunicat al Primăriei Vulcănești, gospodăria unde a fost identificat cel de-al doilea focar se află în apropierea primului focar de pestă porcină depistat din localitate. Toate animalele infectate urmează să fie lichidate.

Pe data de 23 iulie 2018 la Vulcănești a fost identificat proprietarul a două suine găsite moarte pe un teren agricol în ziua de 17 iulie 2018. În gospodăria acestuia se întrețineau încă 12 suine, din care una a pierit, iar restul au fost nimicite.

La 31 iulie 2018, într-o gospodărie particulară din satul Giurgiulești, raionul Cahul au pierit 3 porcine. În gospodăria sus nominalizată se întrețineau 8 porcine. Au fost prelevate probe de material patologic și expediate la laboratorul național de referință, IP CRDV, care a confirmat prezența virusului pestei porcine africane.

În contextul apariției focarelor de pestă porcină africană,  ANSA anunță monitorizarea permanentă a situației, prin structurile teritoriale de nivel raional, pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea ei.