Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Termenul de implementare a proiectului…

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni va fi extins

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni va fi extins până la finele anului  2022. În acest scop urmează a fi ratificat Amendamentul nr. 3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, 25 boiembrie, un proiect de lege pentru ratificarea Amendamentului și îl va propune pentru aprobare în plen. Ratificarea acestuia are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate în baza Contractului de finanțare până la 30 noiembrie 2021 și, respectiv, extinderea termenului de implementare propriu-zisă a proiectului – până la 31 decembrie 2022.

Contractul de finanțare semnat între Republica Moldova și BEI, în valoare totală de 75000000 EUR, a fost ratificat în aprilie 2011. Resursele contractului de finanțare sunt destinate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale, prestarea serviciilor de consultanță pentru implementarea proiectelor și de supervizare tehnică a lucrărilor de reabilitare.