Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Târguri cu produse autohtone, organizate…

Târguri cu produse autohtone, organizate în sectoarele Chișinăului în weekend

Sursa foto: Primăria Chișinău

Pe 20 și 21 mai, în capitală vor fi organizate târguri cu produse și mărfuri autohtone. Primăria Chișinău susține că acțiunile au drept scop „susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon”. Târgurile vor fi deschise în toate sectoarele capitalei.

Astfel, pe 20 mai 2023, în sectorul Buiucani, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 202 va fi organizat târgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali.

Pe 21 mai 2023, de la 10:00 până la 17:00, lângă Arcul de Triumf din centrul capitalei va fi deschis un târg al producătorilor autohtoni cu produse alimentare, produse apicole și articole de artizanat, organizat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Totodată, pe 20 și 21 mai, de la ora 9:00, oaspeții și locuitorii capitalei vor putea vizita un târg apicol și de căpșuni în Parcul „Valea Morilor”, anunță primăria.

În sectorul Râșcani, pe 21 și 21 mai, pe bulevardul Moscova 21 va fi deschis târg cu fructe, legume și produse apicole. În același sector, pe str. Miron Costin 13/1, lângă scuar, de la ora 09:00 până la 19:00 va fi organizat un târg de weekend al producătorilor autohtoni.

În sectorul Botanica, În Parcul „Sarmizegetusa”, locuitorii și oaspeții capitalei vor avea posibilitatea să viziteze, în zilele de 20 și 21 mai, de la 08:30 până la 20:00, târgul producătorilor locali „Casa Mare”, organizat de Pretura sectorului. De asemenea, în acest weekend, de la 08:30 până la 20:00 în Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica va fi deschis târgul produselor din bumbac „Bumbăcel Fest”.

În sectorul Ciocana, pe bulevardul Mircea cel Bătrân, colț cu strada P. Zadnipru, pe 20 și 21 mai, va fi organizat un târg al producătorilor autohtoni.