Târg de caritate în susținerea victimelor violenței

Pe 23 aprilie, zece jurnaliste, bloggere și interprete organizează un târg de caritate în susținerea femeilor care suferă din cauza violenței. Ele vor vinde haine și accesorii din garderoba personală, iar banii îi vor dona primului centru de asistență și adăpost din UTA Găgăuzia destinat supraviețuitoarelor violenței în familie.

Centrul va fi deschis până la finele anului curent în cadrul unui proiect implementat de PNUD. Vizitatoarele târgului vor putea procura la prețuri accesibile haine, încălțăminte, genţi, bijuterii și alte accesorii, care aparțin persoanelor invitate.

În UTA Găgăuzia nu există niciun centru care să ofere sprijin femeilor care suferă din cauza violenţei în familie, iar asta înseamnă că sute de femei trăiesc în captivitatea soţilor agresivi de frica să nu rămână fără adăpost atât ele, cât şi copiii lor.  Cele care aleg să își părăsească locuința în căutarea unei vieți fără violență, nu au unde se adăposti ca să se simtă în siguranță.

Situaţia se poate schimba în următorii ani, când în regiune va începe să activeze primul centru pentru supravieţuitoarele violenţei în familie. Potrivit portalului sprijina.md, centrul e creat la iniţiativa Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. În centru femeile vor putea locui împreună cu copiii lor, vor beneficia de asistenţa psihologilor, juriştilor, asistenţilor sociali şi vor fi ajutate să își găsească un loc de muncă sau să lanseze o afacere.

Centrul va fi conceput în aşa fel încât fiecare femeie va avea o odaie separată, iar mâncarea va fi pregătită la o bucătărie comună. Clădirea va dispune de circa 20 de locuri şi va oferi găzduire temporară cu durata de până la şase luni.

Târgul de caritate din 23 aprilie va avea loc între orele 16.00 și 21.00 în incinta Tucano Coffee Brasil. Donațiile pot fi făcute și pe platforma:

www. sprijina.md.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *