Principală  —  IMPORTANTE   —   Sute de oameni din raioanele…

Sute de oameni din raioanele Briceni, Căușeni și UTA Găgăuzia s-au imunizat împotriva COVID-19, ultimele 24 de ore

Sute de oameni au fost informați și vaccinați împotriva COVID-19 în urma acțiunilor desfășurate sâmbătă în raioanele Briceni, Căușeni și Comrat.

În orașul Căușeni, la Centrul pentru Tineret și Sport, s-a desfășurat Maratonul Vaccinării în cadrul căruia au fost amenajate patru puncte de vaccinare. În total, 460 de oameni au ales să se protejeze de virus. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Sănătate Publică Căușeni, cu suportul Spitalului Raional „Ana și Alexandru” și Asociația Rezidenților și Studenților din cadrul USMF.

Asemenea activități au fost organizate și în cadrul Centrul de Sănătate Publică din Comrat, unde au fost amenajate șapte puncte de vaccinare. Totodată, medicii voluntari și studenții din cadrul Asociației Rezidenților și Studenților USMF au informat populația din regiune despre beneficiile și importanța vaccinării. În total, 400 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19.

De altfel, procesul de vaccinare și informare a fost intensificat astăzi și în raionul Briceni. Mai exact, în localitățile Lipcani, Criva, Şirăuți, Drepcăuți, Pererita, Hlina, Slobozia-Şirăuți, au fost organizate echipe mobile care au informat și vaccinat peste 550 de oameni.

Pentru imunizare, au fost accesibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm și Sputnik-V.

Toate acțiunile s-au desfășurat cu suportul Centrelor de Sănătate Publică Briceni, Căușeni și Comrat, spitalelor raionale, administrațiilor publice locale și Asociației Rezidenților și Studenților din cadrul USMF.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate 951.807 de doze de vaccin.