Principală  —  IMPORTANTE   —   Surse: Fostul sportiv Ion Șoltoianu,…

Surse: Fostul sportiv Ion Șoltoianu, din nou în vizorul poliției

Poliția capitalei anunță că, un fost sportiv condamnat anterior pentru omor, a fost reținut pentru 72 de ore după ce a vrut să tragă într-un tânăr care își plimba câinele. Surse din cadrul anchetei au confirmat pentru ZdG că cel reținut este Ion Șoltoianu.

„Puțin după miezul nopții trecute, polițiștii de la Botanica au fost anunțați despre un conflict în scara unui bloc de pe str. Trandafirilor din capitală. În scara blocului era un grup din 5 persoane, cu vârstele cuprinse între 23 și 50 de ani, unul dintre ei având câinele cu el, pe care l-a scos la plimbare.

Între timp pe alături treceau doi bărbați. Unul dintre ei, cu vârsta de 55 de ani, s-a arătat deranjat de prezența câinelui de rasă și după un schimb de replici, a scos arma din geantă și a îndreptat-o spre persoana cu câinele”, se arată în comunicatul oficial.

Ajunși la fața locului „oamenii legii au stabilit că bărbatul cu arma este un fost sportiv, condamnat anterior pentru omor”. Surse din cadrul anchetei au confirmat pentru ZdG că este vorba despre Ion Șoltoianu.

„Atât bărbatul, cât și cealaltă persoană care era împreună cu el au fost reținuți pentru 72 de ore. Pedeapsa pentru această infracțiune este de la 3 la 7 ani privațiune de libertate”, mai comunică poliția capitalei.

ZdG a scris anterior despre trecutul criminal al lui Șoltoianu.

În 2013, fostul sportiv Ion Șoltoianu a fost condamnat la 12 de ani de închisoare pentru omor, păstrare ilegală de arme şi şantaj. Instanța a constatat că în 2011, aflat la terasa unui restaurant din centrul Chişinăului, Şoltoianu l-a împuşcat mortal pe fostul poliţist şi om de afaceri Ion Stratulat. Sportivul a fugit imediat de la locul crimei.

Acesta a fost eliberat în 2019, după ce a obținut o hotărâre de judecată prin care „condițiile inumane și degradante” în care a fost deținut au fost compensate prin reducerea termenului de pedeapsă.

Publicitate
Publicitate