Principală  —  Ştiri  —  Social   —   SUA amână interviurile pentru acordarea…

SUA amână interviurile pentru acordarea vizelor și evacuează mai mulți cetățeni din R. Moldova. Cum va activa Ambasada SUA de la Chișinău

Având în vedere situația privind COVID-19, Statele Unite ale Americii evacuează voluntarii organizației „Corpul Păcii” și a alți cetățeni americani din R. Moldova.

Totodată, temporar, au fost amânate interviurile pentru acordarea vizelor pentru și anulate evenimentele publice.

În același timp, Ambasada SUA la Chișinău menționează, într-un comunicat de presă, că ea continuă să funcționeze.

„Ambasadorul Dereck J. Hogan și membrii personalului, atât american, cât și moldovean al Ambasadei rămân la Chișinău, lucrând pentru menținerea relațiilor bilaterale de care Statele Unite și Republica Moldova se bucură de atâția ani. Actualmente, principalul nostru interes este să menținem în siguranță personalul și familiile pe durata pandemiei de COVID-19, în timp ce ajutăm Guvernul Republicii Moldova să facă la fel pentru cetățenii săi. Mulți dintre angajații noștri muncesc de la distanță sau urmează alți pași de distanțare socială conform indicațiilor experților”, menționează Ambasada SUA.

Marți, 17 martie, Parlamentul R. Moldova a declarat stare de urgență în legătură cu răspândirea virusului de tip nou COVID-19. În țara noastră au fost confirmate oficial 30 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, fiind înregistrat și un deces.