Principală  —  IMPORTANTE   —   Stocul de vaccin Pfizer a…

Stocul de vaccin Pfizer a fost epuizat în jurul orei 4 dimineața. Duminică se va administra doar AstraZeneca și Sinopharm

Stocul de vaccin Pfizer, repartizat pentru imunizarea împotriva COVID-19, în cadrul Maratonului de imunizare „De la student la student”, a fost epuizat în dimineața zilei de duminică. Astăzi, doritorii de a se vaccina împotriva noului tip de coronavirus o pot face cu serurile AstraZeneca și Sinopharm.

Cetățenii se pot vaccina și astăzi în cadrul Maratonului de imunizare „De la student la student”, organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și ASRM – Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova USMF, cu vaccinurile AstraZeneca și Sinopharm

Stocul de vaccin Pfizer a fost epuizat la ora 4:15 dimineața și pe parcursul zilei de astăzi medicii nu vor mai primi vacccin.

Între orele 21:00 și 8:00 dimineața, au fost vaccinate 884 de persoane, dintre care 750 cu Pfizer, 92 cu AstraZeneca și 42 cu Sinopharm.

Conform datelor, de la lansarea Maratonului au fost imunizați 3 527 de cetățeni.

Foto: Facebook

Centrul de vaccinare deschis de USMF în cadrul Maratonului de imunizare „De la student la student”, unde sâmbătă s-au format cozi, a primit inițial doar o mie de doze de vaccin Pfizer. Ulterior reprezentanții USMF au solicitat încă 750 de doze. Spre seară au fost aduse încă 500 de doze.

Pe lângă serul Pfizer, USMF a primit și câte cinci mii de doze de vaccin Sinopharm și AstraZeneca.

Sâmbătă, 22 mai, doritorii de a se vaccina anti-Covid-19 cu serul Pfizer/BioNTech au format rânduri de așteptare la punctul de vaccinare organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu în incinta Complexului Sociocultural Universitar din Chișinău (str. Nicolae Testemițanu, 25).