Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Stiloul folosit de Maia Sandu…

Stiloul folosit de Maia Sandu pentru a semna cererea oficială de aderare a țării la UE, vândut la o licitație caritabilă

Sursa foto: presedinte.md

Pixul folosit de președinta R. Moldova, Maia Sandu, pentru a semna cererea oficială de aderare a țării la Uniunea Europeană, a fost vândut la o licitație caritabilă pentru o sumă de șase mii de euro. S-a întâmplat în cadrul unui eveniment, găzduit de ONG-ul „CCF Moldova”. Numele cumpărătorului nu a fost dezvăluit, scrie Moldova 1.

„Licitația a avut loc în cadrul balului generozității ediția a X-a, organizată de CCF Moldova împreună cu patroana Valentina Nafornița. La licitația de obiecte am avut multe obiecte de artă și nu numai, printre ele a fost și acest pix. Pixul cu care a fost semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană de Maia Sandu a fost vândut cu 6000 de euro”, a declarat, purtătorul de cuvânt al CCF Moldova, Dan Melnic, pentru Moldova 1.

Cel mai scump lot a fost vândut contra sumei de 10 mii de euro – un manuscris semnat de maestrul Eugen Doga. Manuscrisul conține notele cu versurile din cântecul „Țara mea” și autograful compozitorului.

Printre altele, au mai fost scoase la licitație: cașcaval „Oro Nero”, trei palete vintage din anii 60, weekend la vinăria Reguta Italia, o vacanță de opt zile în Sri Lanka și altele.

În urma licitației, a fost adunată suma de 41 350 euro. Potrivit organizatorilor, fondurile colectate vor finanța programul de incluziune educațională a copiilor cu nevoi speciale și prevenirea abandonului familial.