Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Stăuceni: O stație cu mozaic,…

Stăuceni: O stație cu mozaic, în demolare. Ministrul Spînu a cerut să fie oprite lucrările „de urgență”

Foto: Facebook/ Alex Buretz

Caricaturistul și activistul civic, Alex Buretz, a anunțat că miercuri, 7 februarie, au început lucrările de demolare la una dintre stațiile cu mozaic din Stăuceni. Ulterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în exercițiu, Andrei Spînu, a declarat că lucrările vor fi sistate și a promis să facă o evaluare a tuturor stațiilor cu mozaic de pe drumurile naționale și regionale.

Pe rețelele sociale, activistul a arătat și noua stație construită în apropierea celei în demolare. „Chiar in aceste momente este distrusa stația cu mozaic din Stăuceni. Alături a fost instalată o stație „europeană”. Andrei Spînu wtf???”, a scris Alex Buretz.

În replică, ministrul Andrei Spînu a mulțumit cetățenilor care l-au „sesizat”.

Am cerut Administraţia de Stat a Drumurilor de urgență să oprească lucrările. În perioada următoare vom analiza modul în care stația de la Stăuceni poate fi reabilitată. De asemenea, vom face o evaluare a tuturor stațiilor cu mozaic de pe drumurile naționale și regionale pentru a le păstra și renova. Lucrurile frumoase din țara noastră trebuie protejate”, a notat Spînu.

Anterior, ZdG a a analizat ofertele și devizele de cheltuieli ale companiilor care au câștigat contracte cu statul pentru instalarea noilor stații de așteptare.