Statistica: Numărul șomerilor din R. Moldova, în scădere

În trimestrul doi al anului 2018, în R. Moldova au fost înregistrați 40,9 mii de șomeri, ceea ce reprezintă cu 10,5% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit Biroului Național de Statistică, șomajul afectează în proporție mai mare bărbații și persoanele din mediul urban.

Datele statistice arată că rata șomajului la bărbaţi a fost de 3,2% iar la femei – de 2,8%. În mediul urban rata șomajului a fost de – 5,6% iar în mediul rural – 1,1%. În rândul tinerilor (15-24 ani) rata șomajului a constituit 7,8%, iar în categoria de vârstă 15-29 ani acest indicator a avut valoarea de 6,0%.

Foto: statistica.md

Populația inactivă de 15 ani și peste a constituit în total circa 1.600 de persoane, iar majoritatea persoanelor din structura populației inactive o reprezintă pensionarii.

Biroul Naţional de Statistică anunţă, că în trimestrul II 2018 populația economic activă a Republicii Moldova (populația ocupată plus șomerii) a constituit 1384,3 mii persoane, fiind în creștere cu 5,2% față de trimestrul II 2017 (1316,0 mii).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Da, pentru ca pleaca in pribejie si deaiurea, pe unde vad cu oki, sarmani de ei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *