Principală  —  IMPORTANTE   —   Spitalul Raional Orhei revine la…

Spitalul Raional Orhei revine la activitatea de până la pandemie, după ce a fost externat ultimul pacient infectat cu COVID-19

Imagine-simbol: Gazeta de Chișinău

Reprezentanții Spitalului Raional Orhei anunță că în urma externării ultimului pacient infectat cu COVID-19, instituția revine la activitatea de până la pandemie.

Responsabilii din cadrul instituției susțin că a fost redeschisă Secția de reabilitare și recuperare a sănătății, unde se pot trata pacienții cu patologii cronice, inclusiv tratament post COVID-19, dar a fost relansată și efectuarea intervențiilor chirurgicale de plan, inclusiv protezări a articulațiilor mari.

„Activitatea Spitalului raional Orhei revine la normal în urma externării ultimului pacient cu COVID-19, din cadrul Spitalului raional Orhei. Toate subdiviziunile și secțiile instituției revin la activitatea de până la pandemie. Astfel, a fost redeschisă Secția de reabilitare și recuperare a sănătății, unde se pot trata pacienți cu patologii cronice, inclusiv tratament post COVID-19.

Iar, pentru a asigura accesul copiilor la serviciile medicale spitalicești, au fost desfășurate 30 de paturi pediatrice. La fel, menționăm că a fost relansată și efectuarea intervențiilor chirurgicale de plan, inclusiv protezări a articulațiilor mari (de șold). Pe data de 26 mai a fost externat din cadrul Spitalului raional Orhei ultimul pacient cu COVID-19”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Alte 45 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și trei decese au fost confirmate sâmbătă, 29 mai, în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import: 2 – Finlanda, 1 – Italia, 1 – Marea Britanie, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Până sâmbătă, 29 mai, în R. Moldova au fost administrate 406 758 de doze de vaccin, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).