Principală  —  IMPORTANTE   —   Spiridon Vangheli, de pe patul…

Spiridon Vangheli, de pe patul de spital: „Medicii au mare grijă, dar suntem mulți și nu le este ușor”

sursa foto: Observatorul de Nord

Scriitorul Spiridon Vangheli rămâne internat în Spitalul Republican Timofei Moșneaga”, acolo unde a fost internat cu COVID-19. Cu prozatorul a discutat un reporter al Ziarului de Gardă, căruia scriitorul i-a mărturisit că se simte rău, dar medicii luptă pentru viața lui și a celorlalți pacienți.

„Nu mă simt bine. Sunt în spital de vreo 10 zile. Caut să-mi revin. Se străduie medicii, fac tot ce pot. Se iau măsurile care trebuie, dar boala este grea. Medicii au mare grijă, dar suntem mulți și nu le este ușor”, i-a spus reporterului ZdG scriitorul Spiridon Vangheli.

Prozatorul a ținut să-l întrebe pe reporterul ZdG despre starea altor scriitori. În special, a vrut să știe dacă este adevărat că Nicolae Dabija a decedat.

– Spune, te rog, s-a prăpădit Dabija, da?”, l-a întrebat Spiridon Vangheli pe reporterul ZdG.

Spiridon Vangheli este internat în Departamentul COVID-19 al Spitalului Republican Timofei Moșneaga”. Starea scriitorului este de gravitate medie, dar stabilă, anunță reprezentanții instituției medico-sanitare.

Mai multe surse media au scris, vineri, 12 martie, că scriitorul a decedat, iar în plenul Parlamentului s-a ținut un minut de reculegere pentru Spiridon Vangheli.

Spiridon Vangheli are 88 de ani. Prozatorul s-a născut în localitatea Grinăuți, județul Bălți, în perioada României Mari. Scriitorul a scris proză pentru copii, care a fost tradusă în mai multe limbi ale lumii. Printre operele sale se numără „Isprăvile lui Guguță”, „Steaua lui Ciuboțel”, „Pantalonia – țara piticilor”, „Băiețelul din coliba albastră”.