Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sora lui Andrei Braguța a…

Sora lui Andrei Braguța a lansat o carte despre moartea fratelui său

Natalia Braguța, sora lui Andrei Braguța, tânărul care a decedat în luna august 2017, în condiții suspecte, în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, și-a lansat cartea „Невидимая реальность”, vineri, 7 decembrie 2018, la Asociația Promo-LEX.

După un an de la moartea fratelui său, Natalia Braguța a scris o carte despre viața și moartea lui Andrei Braguța, dar și despre suferința prin care a trecut familia sa. „Fratele meu nu a murit întâmplător. Acest caz putea să rămână o tragedie obișnuită, dar acest lucru nu s-a întâmplat datorită circumstanțelor și mass-mediei. Au apărut lucruri noi care au scos la iveală neajunsurile sistemului judiciar.(…) Această carte este despre greutățile familiei mele. Viața și moartea fratelui meu este în această carte”, a spus Natalia Braguța.

În cadrul evenimentului de prezentare a cărții, au vorbit Vadim Vieru, avocat Promo-LEX, Ștefan Orbu, avocat Promo-LEX, și avocatul Victor Munteanu. Avocații s-au referit la principalele probleme, precum tergiversarea cazului Andrei Braguța și pedeapsa prea mică în dosarul medicilor.

Cartea „Невидимая реальность” este disponibilă în format electronic și poate fi cumpărată de pe www.ridero.ru sau www.amazon.com.

Andrei Braguța a fost reținut pe 15 august 2017, după un incident cu poliția de patrulare. Potrivit procurorului, în momentul în care a fost oprit, tânărul era în stare de ebrietate. El a fost reținut pentru 72 de ore și dus în Izolatorul de Detenție Preventivă. Ulterior, a fost învinuit de aplicarea forței fizice asupra polițiștilor. Pe 18 august 2017 judecătorul i-a aplicat arest pentru 30 de zile. Drept urmare, acesta a fost transferat din Izolatorul de detenție provizorie în Penitenciarul nr. 13. De la apariția cazului în spațiul public, instituțiile de stat au făcut mai multe declarații contradictorii cu referință la circumstanțele în care persoana a fost reținută, starea de sănătate (prezența sau lipsa vătămărilor corporale, diagnoze medicale etc.), circumstanțele transferului în cadrul mai multor instituții de detenție (izolator de detenție, Penitenciar, spitalul de psihiatrie) dar și aplicarea violenței de către alți condamnați sau angajați ai Inspectoratului General al Poliției. Andrei Braguța a decedat în Penitenciarul „Pruncul” la 29 august 2017. 

Citiți și:

„Eroii” (in)justiției din dosarul Braguța

Cum arată vila judecătorului care l-a arestat pe Andrei Braguța și cum își argumentează acesta decizia