Principală  —  IMPORTANTE   —   Socialiștii și comuniștii au înaintat…

Socialiștii și comuniștii au înaintat moțiune simplă împotriva politicilor Ministerului Sănătății: „Există necesitatea acordării votului de neîncredere ministrei Sănătății”

Fracțiunea parlamentară a Blocului Socialiștilor și Comuniștilor (BCS) a înaintat joi, 11 noiembrie, moțiune simplă împotriva politicilor Ministerului Sănătății.

Deputatul BCS, Vladimir Odnostalco, cel care a citit textul moțiunii, a invocat gestionarea ineficientă a crizei pandemice de COVID-19. În context, deputatul a menționat că „există necesitatea acordării votului de neîncredere ministrei Sănătății Ala Nemerenco”.

„Toate acțiunile acestui Executiv sunt împotriva cetățenilor. Cu 20-30% au crescut prețurile pentru medicamente, aproape 50 de persoane decedează din cauza COVID-19, peste 8 mii de persoane se află în tratament la domiciliu. În spitale se înregistrează lipsă de medicamente (…) Dacă există această problemă de cipare a oamenilor de ce nu introduceți aceste cipuri la copii să le aibă pe toată viața. Ministra Sănătății a întrecut orice limită. Venim cu o moțiune simplă în special în partea ce ține de ineficiența gestionării a crizei de COVID. Soliticăm exprimarea votului de neîncredere împotriva ministrei Sănătății”, a declarat deputatul BCS, Vladimir Odnostalco.

Potrivit regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi, iar dezbaterea acesteia va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.