Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Situația epidemiologică în municipiul Chișinău:…

Situația epidemiologică în municipiul Chișinău: Numărul de cazuri grave și foarte grave, în creștere

Incidența cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată în municipiul Chişinău. Totodată, persistă în continuare prezența cazurilor grave și cazurilor foarte grave. Anunțul a fost făcut luni, 18 ianuarie, de către șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței operative a Primăriei municipiului Chișinău.

„În municipiul Chișinău la ziua raportării sunt 64 460 de cazuri confirmate, recuperate – 49 511. Totodată, au fost înregistrate 1633 de decese. Rămân afectate aceleași grupe de vârstă: 30-39 de ani și persoanele de peste 60 de ani.

În tratament la domiciliul, de la începutul pandemiei, cu forme ușoare ale virusului, au fost înregistrate 44 227 de pacienți. La moment sunt 2149 de pacienți
„, a susținut Bucearschi.

Totodată, Bucearschi a precizat că, capacitatea totală de spitalizare a persoanelor infectate cu noul coronavirus în spitalele municipale rămâne a fi 1.172 de paturi, precum și 200 de paturi de triaj.

„Duminică, 18 ianuarie, în spitalele municipale au fost internați 680 pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre care 52 de pacienți au fost internați în stare foarte gravă, 232 pacienți în stare gravă și alți 380 pacienți în stare medie. Din raionalele R. Moldova se află internați în spitalele municipale 52 de pacienți„, a mai spus șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

„Chișinăul rămâne în continuare în alertă epidimiologică sporită, chiar dacă se atestă o mică diminuare a morbidității a infecției COVID-19. Incidența este încă mare. Persistă prezență cazurilor grave și cazurilor foarte grave”, a declarat Bucearschi.

În același timp, Tatiana Bucearschi a menționat că va fi lansat un plan de pregătire și instruire a personalului medical pentru procesul de vaccinare. 

Duminică, 18 ianuarie, în R. Moldova au fost confirmate alte 214  cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 5 decese. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 152 854.