Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sistemul medical din R. Moldova…

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut doi lucrători. Un medic reabilitolog și șeful Centrului de Sănătate Mintală Dondușeni, răpuși de COVID-19

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut doi angajați. Este vorba de Constantin Cornea, medic reabilitolog în cadrul Spitalului Raional Cimișlia, și Emil Volconovici, șeful Centrului de Sănătate Mintală Dondușeni.

„Cu profundă tristețe anunțăm despre trecerea în neființă a domnului Constantin Cornea, medic reabilitolog în cadrul Spitalului Raional Cimișlia. Sistemul medical a pierdut un specialist dedicat profesiei, care a contribuit la consolidarea și dezvoltarea Spitalului Raional Cimișlia, fiind apreciat deopotrivă de colegi și pacienți. Dnul Cornea a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 ianuarie. Adresăm sincere condoleanțe familiei, apropiaților și întregului colectiv al IMSP SR Cimișlia. Suntem alături de familia îndurerată”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, sursa citată anunță despre decesul șefului Centrului de Sănătate Mintală Dondușeni.

„Exprimăm condoleanțe și profundă compasiune familiei, rudelor și colegilor în legătură cu trecerea la cele veșnice a domnului Emil Volconovici, șeful Centrului de Sănătate Mintală Dondușeni. Dnul Volnonovici a fost internat la Spitalul Clinic Republican pe 14 ianuarie. Regretăm nespus pierderea domnului Emil Volconovici. Dumnezeu să il ierte şi să il odihnească în pace”, se arată în mesajul transmis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Până la ziua de azi, 71 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

În total, în R. Moldova 3.267 au pierdut lupta cu boala.

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 153.112. Un număr de  143.330 persoane au fost tratate de COVID-19.