Sinteza ZdG: Cele mai importante evenimente ale zilei

Luni, 29 octombrie 2018

Mai jos găsiți rezumatul celor mai importante evenimente ale zilei,  cu link spre știrea completă pentru cei care doresc să afle mai multe detalii. 

UPDATE: Un avion cu 189 de persoane la bord s-a prăbușit în Indonezia. Nu există supravieţuitori

Nu există supravieţuitori după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit în mare, în Indonezia, scrie presa locală care citeză serviciul de căutare şi salvare. 189 de pasageri şi membri ai echipajului erau la bord. Printre ei, şi 3 copii. Aeronava s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta. Piloţii ceruseră să revină pe pistă, chiar înainte ca avionul să dispară de pe radare.

CEO-ul companiei Lion Air, care opera nava, a declarat că avionul s-ar fi prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice.

 

dailysabah.com

Peste 50 de oficiali străini, printre care și Igor Dodon, prezenți la inaugurarea noului aeroport de la Istanbul

Noul aeroport internaţional de la Istanbul, unul dintre proiectele promovate de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a fost inaugurat astăzi, 29 octombrie, la o lună după o grevă legată de condiţiile de siguranţă neadecvate în care lucrează muncitorii de la acest obiectiv. La evenimentul de inaugurare au fost prezenți peste 50 de lideri străini, miniștri și oficiali de rang înalt, printre care și președintele R. Moldova, Igor Dodon. Șeful statului i-a adresat astăzi un mesaj de felicitare omologului său turc, cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Turcia.

Interviu: „Dacă ajunge în colimatorul sistemului penal, persoana, practic, nu are sorţi de izbândă”

Interviu cu avocatul lui Vlad Filat, despre adresarea la CtEDO, condițiile de detenție și când va sări în aer politica din R. Moldova.

„La ultima discuţie cu clientul meu, acesta a reconfirmat că nu are nicio legătură cu furtul miliardului. Au fost făcute publice atâtea denumiri, date, nume de companii care au luat credite neperformante. Vorbim de 23-24 noiembrie 2014. Cum putem vorbi despre fapte consumate când dumnealui nu mai deţinea acea funcţie publică?”, spune Victor Munteanu.

DOC/ Cu ce amendă a fost sancționat Ilan Șor pentru utilizarea în campania electorală a fondurilor din străinătate

Primarul de Orhei, Ilan Șor, a fost recunoscut vinovat de către Judecătoria Chișinău de utilizarea fondurilor venite din străinătate pentru finanțarea campaniei electorale a candidatei Reghina Apostolova. Decizia a fost pronunțată pe 26 octombrie, iar Ilan Șor a primit o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 180 de unități convenționale, echivalentul a 9 000 de lei.

Clădirea avariată de pe bd. Moscova nu a fost afectată de cutremur

Clădirea de pe bd. Moscova, avariată la începutul lunii octombrie în urma unei explozii, nu a fost afectată de cutremurul din noaptea de 28 octombrie. Declarația aparține viceprimarului capitalei Nistor Grozavu.

„Nu au fost depistate nici, elementar, căderi de tencuială”, susține funcționarul.

Cu ce amendă ar putea fi sancționați proprietarii de terenuri care nu vor preveni și distruge ambrozia

Deținătorii de terenuri care nu vor întreprinde măsuri de combatere și prevenire a răspândirii ambroziei ar putea fi sancționați. Prevederil se conțin într-un proiect de lege de modificare a Codului funciar și Codului Contravențional ce va fi propus Parlamentului pentru dezbateri și aprobare. Autorii inițiativei propun sancțiuni de până la 1 500 de lei în cazul personelor fizice și de maxim 6 000 de lei pentru persoanele juridice. Amenzile ar urma să fie aplicate de către Inspectoratul de Protecție a Mediului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *