Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sinteza ZdG: Cele mai importante…

Sinteza ZdG: Cele mai importante evenimente ale zilei

Miercuri, 7 noiembrie 2018

Mai jos găsiți rezumatul celor mai importante evenimente ale zilei, cu link spre știrea completă pentru cei care doresc să afle mai multe detalii.

Fără durere şi fără cunoştinţă 

Institutul de Medicină Urgentă (IMSP IMU), Secţia Anestezie-Reanimare. Pe unul dintre paturile din încăpere stă o femeie de 31 de ani, care suferă de diabet şi a pierdut un copil. E însărcinată a doua oară. Termenul – 21 de săptămâni. A fost adusă la spital cu o problemă chirurgicală abdominală, apărută din cauza diabetului. Medicii au rezolvat cazul, iar pacienta urmează să fie transferată, pentru supraveghere, la Centrul Mamei şi Copilului. I-au spus că are fetiţă. „Nu-i pacienta spitalului nostru, ca atare, că problema ei e una ginecologică-endocrină, nu chirurgicală. Dar, asta e – anestezistul se ocupă de tot diapazonul pacienţilor care ajung aici, începând de la neurochirurgie şi terminând cu bolile infecţioase”, spune Sergiu Cobileţchi, în timp ce ieşim din secţie.

Dosarul mitei pentru judecători: Cine rămâne în arest în izolator și cine pleacă în arest la domiciliu

Mai multe persoane reținute în dosarul mitei pentru judecători au constestat decizia instanței de judecată privind arestul preventiv. Dacă în unele cazuri instanța de apel a menținut decizia instanței de fond, în alte cazuri însă măsura preventivă a fost schimbată.

DOC/ Judecătoria Chișinău a dispus restabilirea în funcție a fostului șef de la „Spații Verzi”. Reacția Primăriei

Eliferii Haruța, fostul șef al „Asociației de Gospodărie a Spațiilor Verzi” ar putea reveni la Primărie, asta după ce Judecătoria Chișinău a dispus anularea dispoziției din martie curent, prin care Haruța a fost eliberat din funcție.

Asociația Presei Independente respinge acuzațiile publicate de Timpul.md

Prin intermediul unui comunicat de presă, Asociația Presei Independente (API) respinge cu fermitate acuzațiile din articolul „Presa locală, disperată! Asociația Presei Independente instituie cenzura și protecționismul!”, publicat de site-ul Timpul.md și preluat de alte site-uri și bloguri.

Partidul Popular Europen a adoptat o rezoluție de urgență privind situația politică din R. Moldova

Partidul Popular Europen (PPE) a adoptat, astăzi, 7 noiembrie, la Helsinki, la propunerea PNL România, o rezoluție de urgență privind situația politică din R.  Moldova. Membrii PPE se declară „profund îngrijorați de concentrarea crescândă a puterii politice și economice în mâinile unui grup restrâns de persoane”.

FOTO, VIDEO/ Comuniștii au depus flori la picioarele lui Lenin: „Astăzi și acum Moldova are nevoie de o revoluție”

Cu prilejul a 101 ani de la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie, Partidul Comuniștilor și susținătorii săi au depus flori la picioarele conducătorului proletariatului mondial, Vladimir Ilici Lenin.

Alegeri SUA: Republicanii păstrează Senatul, democrații preiau controlul Camerei Reprezentanților

Democraţii au preluat controlul Camerei Reprezentanților, în timp ce republicanii păstrează Senatul după alegerile de la mijloc de mandat, conform televiziunilor Fox şi NBC. Şefa democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a promis un nou echilibru al puterilor în Statele Unite după ce formaţiunea sa a obţinut un control parţial al Congresului american.

UNESCO lansează un „Observator al jurnaliştilor asasinaţi”

UNESCO ( Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură) a creat o bază de date online privind etapa la care se află anchetele judiciare efectuate în cazurile tuturor jurnaliștilor sau membrilor mass-media uciși, înregistrate de UNESCO din 1993, pe baza informaţiilor furnizate de ţara în care a fost comisă crima