Principală  —  IMPORTANTE   —   Siegfried Mureșan, despre lotul de…

Siegfried Mureșan, despre lotul de peste 100 mii de doze de vaccin oferit de România: „Pe măsură ce, în România, situația privind livrările de vaccin este din ce în ce mai bună, trebuie să să fim solidari și să nu-i lăsăm în urmă pe românii basarabeni”

„Pe măsură ce, în România, situația privind livrările de vaccin este din ce în ce mai bună, trebuie să să fim solidari și să nu-i lăsăm în urmă pe românii basarabeni”. Declarația aparține europarlamentarului Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova, și vine în contextul în care R. Moldova a recepționat astăzi, 7 mai, lotul de 100 800 de doze de vaccin anti-COVID AstraZeneca din partea României.

România a fost încă de la început alături de cetățenii R. Moldova în lupta cu pandemia, spune Mureșan.

„Au ajuns deja în R. Moldova cele 100 000 de doze de vaccin pe care Guvernul României le-a aprobat ca donație în ședința de miercuri. România a fost încă de la început alături de cetățenii R. Moldova în lupta cu pandemia, am fost prima țară care a donat vaccin vecinilor de peste Prut și continuăm să ajutăm. Pe măsură ce, în România, situația privind livrările de vaccin este din ce în ce mai bună, trebuie să să fim solidari și să nu-i lăsăm în urmă pe românii basarabeni”, a scris europarlamentarul într-o postare pe Facebook.

R. Moldova a recepționat lotul de 100 800 de doze de vaccin anti-COVID AstraZeneca din partea României. Anunțul a fost făcut vineri, 7 mai, de către președinta R. Moldova, Maia Sandu.

Miercuri, 5 mai, președinta Maia Sandu a anunțat că România va dona țării noastre 100 de mii de doze de vaccin. Totodată, potrivit președintei Maia Sandu, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi R. Moldova, prin revânzare câte 200 de mii de doze de vaccin pe lună.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

R. Moldova a recepționat în total 684 970 de doze de vaccin, dintre care 171 820 au fost administrate, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).