Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Serviciul de Protecție și Pază…

Serviciul de Protecție și Pază de Stat celebrează 31 de ani de la formare. Cu această ocazie președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare și a conferit mai multe distincții

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, le-a transmis un mesaj de felicitare reprezentanților Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) cu ocazia Zilei profesionale și a celei de-a 31-a aniversări a instituției. Șefa statului le-a mulțumit ofițerilor pentru munca depusă „la cele mai înalte standarde pentru asigurarea securității statului” și i-a felicitat pentru rezultatele obținute, se arată într-un comunicat vineri, 27 ianuarie.

„În acest an R. Moldova va găzdui cel mai mare eveniment internațional din istoria țării, Comunitatea Politică Europeană, la care sunt așteptați peste 40 de șefi de state și guverne: Siguranța tuturor acestor lideri este în mâinile voastre și va fi nevoie de multă muncă, de organizare excelentă și de responsabilitate maximă din partea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru a reuși. Și eu am încredere că vom reuși!”, a accentuat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a conferit mai multe distincții pentru angajații instituției în semn de apreciere pentru profesionalism și pentru munca depusă. Astfel, pentru „îndeplinire ireproșabilă a datoriei de serviciu, contribuție la organizarea și desfășurarea serviciilor de protecție și pază și înalt profesionalism” a conferit Ordinul „Credință Patriei” clasa III:

  • Evghenii Chirsanov – maior;
  • Vladimir Varzari – locotenent-colonelul;

Medalia „Meritul Militar” a fost oferită:

  • Alexandru Hacina – căpitan;
  • Maxim Schipschi – maior;
  • Pavel Știrbu – maior;

Maia Sandu a semnat vineri, 27 ianuarie, un Decret prin care a conferit gradul special de general-maior al SPPS lui Vasile POPA – director adjunct al SPPS;

Anterior Ziarul de Gardă a scris despre Vasile Popa, director adjunct al SPPS că a activat în ultimii 17 ani în cadrul SPPS, iar soția acestuia, Zidaida Popa – consilieră municipală pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate.

La scurt timp după ce a fost numit în funcția de director adjunct al SPPS, pe site-ul instituției a fost publicat CV-ul lui Vasile Popa. Acesta are 41 de ani și declară că a activat în cadrul SPPS în perioada 2003-2020, iar în 2006 a fost decorat cu medalia „Meritul Militar” prin decretul președintelui de atunci, Vladimir Voronin.