Principală  —  Ştiri  —  Social   —   S-a stins din viață rectorul…

S-a stins din viață rectorul Universității Libere Internaționale

La vârsta de 69 de ani, s-a stins din viață academicianul și rectorul Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), Andrei Galben.

„A plecat la Domnul cel care a fost Andrei Galben – fondatorul şi rectorul ULIM, doctor habilitat în istorie, profesor universitar. Condoleanțe şi curaj familiei şi apropiaților. Andrei Galben a înscris o pagină inedită în istoria recentă a învățământului superior regional şi internațional, a sfidat greutățile, invidia şi a sprijinit oamenii din jur. Corabia ULIM va merge înainte întru dăinuirea idealurilor umanismului, pe care le-a îmbrățişat şi promovat generos Andrei Galben. Dumnezeu să-l odihnească în sfânta Sa glorie…”, a scris pe o rețea de socializare, Ana Guțu, Prim-Vicerector ULIM. 

Andrei Galben s-a născut la 2 septembrie 1948 în satul Slaveanca, r-nul Sângerei. A studiat istoria la Universitatea de Stat din Moldova, și-a obținut doctoratul la Academia de Științe în 1975.

A activat în calitate de profesor de istorie la școala medie nr.1 din Sângerei, timp de cinci ani a lucrat în calitate de asistent la USM, ulterior a fost asistent, lector, lector superior, apoi profesor universitar și șef al catedrei Istorie veche și medievală la Universitatea Pedagogică „I. Creangă” din Chișinău. În 1992 academicianul fondează Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Foto: ulim.md