Rostul Postului: Donează copiilor săraci ceea ce economisești atunci când ții post

Pentru al treilea an consecutiv, în R. Moldova a fost lansată campania „Rostul Postului”, prin care oamenii sunt încurajați să țină post negru, virtual, și să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă pentru o cauză nobilă – sprijinul celor mai vulnerabili copii din țară.

Potrivit unui comunicat de presă al organizației „Copil-Comunitate-Familie” Moldova (CCF Moldova), donațiile din cadrul Campaniei se fac electronic, accesând cel mai mare restaurant virtual, locul în care donezi toate felurile de mâncare pe care le poftești. Pe www.rostulpostului.md ai o masă rezervată oricând și poți comanda tot ce dorești. Însă, în loc să consumi mâncărurile preferate, ții post negru și donezi contravaloarea acestora copiilor care, de multe ori, se culcă flămânzi.


Cum poți dona:

– Accesezi www.rostulpostului.md, cel mai mare restaurant virtual- Selectez meniul pe care-l poftești, cu gândul la rostul zilei, donezi contravaloarea acestora

– Selectez meniul pe care-l poftești, cu gândul la rostul zilei, donezi contravaloarea acestora

– Donația se face online cu cardul bancar.

Conform datelor oferite de UNICEF, în R. Moldova, unul din opt copii trăiește în sărăcie. Totodată, 38% din copiii din mediul rural trăiesc sub pragul sărăciei, comparativ cu 13% în mediul urban.

În 2017, datorită Campaniei „Rostul Postului”, a fost deschisă o a doua creșă socială în mun. Bălți, un serviciu destinat copiilor 4 luni -3 ani, astfel, oferind posibilitate părinților să muncească și să depășească obstacolele apărute din cauza sărăciei și prevenind abandonul copiilor. Iar în februarie 2019, grație aceleiași campanii sociale derulate în anul precedent, a fost deschis primul Centru de Intervenție Timpurie din nordul țării. Acest serviciu socio-medical, aflat la Bălți, oferă servicii de identificare și evaluare, cât mai repede posibil, a  copiilor (0-3 ani) din oraș și 11 raioane din regiune, a căror dezvoltare este compromisă de o anumită dizabilitate sau risc social.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *