Principală  —  Ştiri  —  Social   —   România acordă un ajutor de…

România acordă un ajutor de 200 de mii de euro Institutului Mamei și Copilului din Chișinău

Foto: jc.md

Un ajutor în valoare de 200.000 de euro, alcătuit din consumabile medicale împreună cu un transport umanitar cu produse de îngrijire a fost transmis pentru secția Terapie Intensivă, Anesteziologie și blocul Prematuri a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău de către organizația neguvernamentală „Salvați Copiii” din România. Anunțul a fost publicat pe pagina de Facebook a organizației.

Informația cu privire la donația oferită de către organizația neguvernamentală „Salvați Copiii” a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului.

Potrivit organizației „Salvați Copiii” ajutorul a fost făcut ca „răspuns de urgență cererii de ajutor venite din partea Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Ajutăm în continuare, oricând este nevoie”.

„Printre refugiații ucraineni care au ajuns în decursul ultimului an în R. Moldova, cei mai vulnerabili sunt copiii, (unii dintre ei răniți atât de grav, încât au avut și au în continuare nevoie de intervenții chirurgicale) gravidele și mamele.

Medicii au fost nevoiți să se mobilizeze rapid și să depună eforturi extraordinare pentru a ajuta mii de noi pacienți. Au reușit să salveze vieți, să readucă speranțe. Sute de copii ucraineni s-au născut cu ajutorul medicilor moldoveni. R. Moldova a făcut față formidabil refugiaților care au venit din Ucraina, dar este nevoie să primească sprijin, mai ales că țara trece ea însăși printr-o situație vulnerabilă, amenințări de securitate și criză economică”, se arată în mesajul celor de la „Salvați Copiii”.