Restricţii de parcare pe mai multe străzi din capitală

În perioada sărbătorilor de Paşte, 24-28 aprilie, parcarea transportului personal va fi resricţionat pe mai multe străzi din capitală. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP), sunt vizate străzile din perimetrul Gării Centrale, Pieţii Centrale, Gării de Nord şi Pieţii Domus (angro), dar și străzile adiacente.

Potrivit INP, aceste activități au drept scop asigurarea circulație libere și fără impedimente a tuturor participanților la trafic, precum și reducerea timpului de deplasare pentru transportul particular ce se va deplasa prin zonele respective.  

În contextul sărbătorilor de Paşte, INP, recomandă şoferilor să respecte următoarele reguli: 

-să fie atenţi la pietoni; 

-să evite cele mai aglomerate străzi; 

-să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul care îi precede;  

-să staționeze mașina doar în locurile special amenajate, pentru a nu stânjeni circulaţia celorlalte vehicule şi a preveni apariţia blocajelor;

-să opteze pentru deplasarea cu transportul public;

-să evite circulația pe străzile din preajma centrelor comerciale mai ales în orele de vârf, atunci când toți pleacă sau se întorc de la serviciu;

-să fie prudenți când merg la cumpărături, în aglomerație pungașii sunt mai activi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *