Principală  —  IMPORTANTE   —   Regim special de muncă pentru…

Regim special de muncă pentru bugetari: La serviciu va veni doar personalul strict necesar

Bugetarii vor avea un regim special de muncă începând din data de 15 iunie, în urma evoluției prinvind răspândirea infecției cu COVID-19, care a înregistrat o dinamică negativă. Astfel, de săptămâna viitoare, conducătorii unităților bugetare vor organiza munca salariaților în cicluri cu durata de 2 săptămâni.

Potrivit proiectului aprobat de cabinetul de miniștri, la muncă vor ieși doar lucrătorii strict necesari pentru asigurarea funcționalității instituțiilor, iar cei care nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă vor activa de la distanță.

Respectivele norme nu se aplică asupra instituțiilor medicale, serviciile de salvare urgență, asistență socială, organele apărării naționale, administrația penitenciarelor. 

„Din 15 iunie, toți conducătorii autorităților publice centrale din subordinea Guvernului este necesar să emită câteva ordine speciale. Într-un ordin să fie nominalizate persoanele care își exercită activitatea cu prezența fizică la locul de muncă. Al doilea ordin – să fie indicate persoanele care vor activa în acest ciclu periodic de două săptămâni la distanță. Al treilea ordin este lista de persoane care nu vor fi prezente fizic la lucru, care nu vor activa la distanță, care nu sunt în concedii”, a declarat viceprim-minsitru Sergiu Pușcuța.

Măsurile au fost luate pentru a diminua fluxul de persoane în anumite perioade ale zilei și a limita răspândirea virusului între cetățeni.