Principală  —  IMPORTANTE   —   Redactorul-șef al ZdG, printre finaliștii…

Redactorul-șef al ZdG, printre finaliștii concursului pentru Premiul Național de Etică și Deontologie Jurnalistică

Consiliul de Presă a desemnat finaliștii concursului pentru Premiul Național de Etică şi Deontologie Jurnalistică, ediţia 2023. În finala concursului au ajuns două din cele șase instituții mass-media nominalizate și trei din cei șase jurnaliști nominalizați. Printre finaliștii concursului se numără Victor Moșneag, redactorul-șef al Ziarului de Gardă.

Potrivit unui comunicat al Consiliului de Presă, câștigătorul va fi anunțat la Forumul Mass-Media 2023 care va avea loc pe 4 și 5 decembrie la Chișinău.

„Finaliștii concursului au fost selectați după o procedură de vot din mai multe etape, în cadrul cărora au votat publicul, experții şi membrii Consiliului de Presă. Astfel, în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2023, consumatorii de produse mediatice au avut posibilitatea să voteze pe site-ul Mediaforum.md pentru cele 6 instituții mass-media și cei 6 jurnaliști/jurnaliste, care au fost propuși pentru Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică 2023. Ulterior, comportamentul profesional al candidaților a fost apreciat de un grup de experți şi de către membrii Consiliului de Presă.

Prin totalizarea cumulativă a punctajului oferit de către public, pe de o parte, şi de către experţi şi membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte, au fost stabilite două redacții cel mai bine apreciate în ambele topuri. Acestea sunt (în ordine alfabetică): postul de radio Europa Liberă Moldova și portalul de știri Nokta.md (Comrat). De asemenea, în finala concursului au ajuns jurnalistul Victor Moșneag (Ziarul de Gardă), jurnalistele Stela Untilă (Newsmaker.md) și Valeria Vițu (Radio France Internationale România)”, se spune în comunicat.

Potrivit Regulamentului concursului, la totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaților, 75% îl constituie votul comun al experților și membrilor Consiliului de Presă, iar 25% – votul publicului.

În cadrul unei ședințe speciale închise, Consiliul de Presă va decide cine dintre finaliști va primi Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică 2023. În calitate de organizator al concursului, Consiliul de Presă își rezervă dreptul de a nu desemna un câștigător dacă va considera că în anul curent nu există candidați demni de acest premiu.

Câștigătorul concursului va fi anunțat la Forumul Mass-Media 2023 care va avea loc pe 4 și 5 decembrie la Chișinău.