Reacția PDM după ce deputatul Sergiu Sîrbu a fost agresat

Partidul Democrat a publicat un comunicat de presă în care precizează că își exprimă indignarea față de agresarea vicepreședintelui PDM, Sergiu Sîrbu, care a fost internat în spital. Totodată, democrați fac aluzie că reprezentanții Blocului ACUM s-ar face vinovați de acest incident.

Update: Activistul care l-a agresat pe deputatul Sîrbu, reținut. Poliția a inițiat o cauză penală

„Considerăm că acest act josnic a fost posibil în condiţiile în care Blocul ACUM şi-a început activitatea parlamentară utilizând şi încurajând în mod deschis violenţa de limbaj în politică şi acțiunile agresive. Mai mult, Blocul ACUM l-a folosit astăzi pe interlopul Grigorciuc pe post de mercenar la aşa-zisul protest din faţa Parlamentului, încurajând şi susţinând manifestările extremiste pe care acesta le-a promovat. Acest comportament nu are nici o legătură cu valorile europene pe care reprezentanţii formaţiunii politice susţin că le promovează”, se preciează în comunicatul PDM.

În acest context, democrații solicită Blocului ACUM să denunțe public comportamentul lui Pavel Grigorciuc.

Deputatul Sergiu Sîrbu a fost internat în spital după ce ar fi fost bătut de activistul civic Pavel Grigorciuc, fost membru PCRM. Incidentul a avut loc imediat după ședința Parlamentului.

Pavel Grigorciuc a publicat pe Facebook o postare în care recunoaște că l-a pălmuit pe Sergiu Sârbu, după ce deputatul l-ar fi insultat. Grigorciuc susține însă că i-a dat doar o palmă lui Sergiu Sîrbu, asta deși soția deputatului ne-a comunicat că acesta se află în stare gravă la spital.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Măi Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk, măi… Ce are Blocul ACUM cu Pavel Grigorciuk, care este mai degrabă apropiat de aliații tăi socialiști? Măi, da minciunos, fățarnic și cinic mai ești, măi Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk, măi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *