Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția ASP, după ce opt…

Reacția ASP, după ce opt persoane au fost reținute într-un dosar de corupție pentru că ar fi facilitat susținerea examenelor auto: „ASP va continua conlucrarea cu organele de drept”

Foto: playtech.ro

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță luni, 21 iunie, că instituția va continua „conlucrarea cu organele de drept în contextul contracarării acțiunilor de încălcare a drepturilor cetățenilor, depistării și prevenirii riscurilor de corupere, precum și asigurării integrităţii instituţionale”.

Reacția ASP vine în contextul în care opt persoane au fost reținute într-un dosar de corupție, pentru că ar fi facilitat susținerea examenelor auto în cadrul subdiviziunilor ASP, pe întreg teritoriul R. Moldova, în schimbul unor „remunerări ilegale”, care variau între 500 și 1000 de euro.


„Reținerile au avut loc în rezultatul Acordului interinstituțional de cooperare semnat de Agenția Servicii Publice și Serviciul de Informații și Securitate. În cadrul Acordului interinstituțional de cooperare semnat de Agenția Servicii Publice și Serviciul de Informații și Securitate, în contextul conlucrării și acordării suportului reciproc la realizarea atribuțiilor de prevenire și contracarare a acțiunilor de încălcare a drepturilor cetățenilor, de către reprezentanții organelor de drept cu suportul Direcției securitate a ASP a fost documentată activitatea unui grup criminal organizat, creat cu scopul facilitării susținerii examenului auto.

(…) ASP va continua conlucrarea cu organele de drept în contextul contracarării acțiunilor de încălcare a drepturilor cetățenilor, depistării și prevenirii riscurilor de corupere, precum și asigurării integrităţii instituţionale. Reiterăm că procesul de susținere a examenului practic și teoretic este asigurat cu sistem de înregistrare audio-video. Înregistrările respective sunt utilizate atât în procesul de examinare, cât și în procedurile de contestare a rezultatelor obținute la examen”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat luni, 21 iunie, că opt persoane au fost reținute într-un dosar de corupție în cadrul Agenției Servicii Publice (ASP).

Potrivit instituției, în rezultatul unui șir de măsuri speciale de investigații s-a stabilit că mai multe persoane „acționând cu intenție directă, asociindu-se într-un grup criminal”, ar fi facilitat susținerea examenelor auto în cadrul subdiviziunilor ASP, pe întreg teritoriul R. Moldova. Pentru serviciile prestate, aceștia ar fi solicitat „remunerări ilegale care variau între 500-1000 de euro”.