Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova recepționează astăzi gratuit…

R. Moldova recepționează astăzi gratuit din România 100 620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech

R. Moldova recepționează vineri, 23 iulie, 100 620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech oferit cu titlu gratuit de Guvernul României.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Pe 21 iulie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat că de la începutul campaniei de vaccinare au fost administrate 895 963 de doze de vaccin.

„În condițiile în care se atestă o creștere a cazurilor noi de infecție cu 40% la nivel global, e absolut necesară creșterea ratei de vaccinare în R. Moldova, precum și respectarea măsurilor de protecție și vigilență, în special la frontieră. Vaccinați-vă împotriva virusului pentru a vă proteja. Acum e mai mult decât vital să depunem toate eforturile pentru a stopa un nou val al pandemiei care deja a fost anunțat în mai multe țări”, declară secretarul de stat al MSMPS Denis Cernelea. 

Potrivit autorităților sanitare, până pe 21 iulie, au fost raportate 1 441 reacții adverse, dintre care majoritatea – forme ușoare, iar alte circa 7 la sută – forme moderate.

Pentru administrarea vaccinului, cetățenii trebuie să se adreseze medicului de familie sau să se programeze la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md