R. Moldova marchează azi Ziua Constituției. Activiștii cer modificarea art. 13 și respectarea de către parlamentari a Constituției

Astăzi în R. Moldova este marcată Ziua Constituției. Legea supremă, care împlinește 24 de ani de la adoptare, prevede că R. Moldova este un stat suveran, independent, unitar şi indivizibil.  Două entități au anunțat despre manifestații la Parlament prin care vor înainta cereri privind modificarea și respectarea Constituției. 

Asociația „UNIREA – ODIP” organizează un flashmob cu ocazia Zilei Constituției R. Moldova la Parlamentul R. Moldova. Unioniștii cer modificarea articolului 13 din Legea Supremă. 

Totodată, comunitatea OccupyGuguță organizează o acțiune de protest. De Ziua Constituției, mergem să le aminitim celor care trebuie să o respecte și apere, despre ce scrie în ea”, se spune în mesajul comunității. Membrii grupului vor merge la câteva instituții ale statului, pentru a le  aminti ce înseamnă suveranitate națională și cui aparține, ce este dreptul de a alege și a fi ales și alte articole din acest document”.

Constituţia Republicii Moldova a fost adoptată la 29 iulie 1994 şi a intrat în vigoare la 27 august, același an.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *