Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova intră sub cod…

R. Moldova intră sub cod galben. Avertismentul emis de meteorologi: vor fi temperaturi la limita înghețului

Foto: puterea.ro

Vremea va fi rece în toată țara până luni, 4 octombrie, iar temperaturile se vor menține scăzute, la nord coborând până la limita înghețului. Meteorologii au emis cod galben de îngheț pe întreg teritoriul R. Moldova. Avertizarea meteorologică este valabilă pentru zilele de 2 – 4 octombrie.

Meteorologii au emis vineri o informare de vreme deosebit de rece, valabilă până luni seara în întreaga țară, dar și o avertizare Cod galben de scurgere scăzută a apei în râul Prut.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de stat, în această perioadă, în orele nocturne și ale dimineții, sunt prevăzute înghețuri cu intensitatea de -1 ..-3 grade Celsius, favorizând izolat producerea brumei.

Meteorologii au emis și cod galben de scurgere scăzută a apei în râul Prut, care este valabil până cel puțin pe 4 octombrie.

În legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în bazinul râului Prut se va menţine scurgerea scăzută cu 40-50% din valorile medii multianuale.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile temperaturile se vor încadra între 16…19 grade Celsius pe timp de zi și între -2…5 grade pe timp de noapte.