Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultima oră: Purtarea măștilor devine…

Ultima oră: Purtarea măștilor devine obligatorie în spațiile închise din Chișinău. Cei care nu se vor conforma vor fi sancționați

Primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că purtarea măștilor devine obligatorie în spațiile închise începând cu ziua de joi, 7 mai. Cei care nu se vor conforma regulilor, riscă să fie sancționați.

„Luând în considerație că restricțiile au fost relaxate, iar Chișinăul a devenit aglomerat, începând cu ziua de mâine, 7 mai, în toate spațiile publice închise (spații comerciale, farmacii, dar și altele), purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului este obligatorie. Administratorii localurilor enumerate nu vor permite cetățenilor accesul, fără măști sau alte accesorii de protecție a căilor respiratorii. Nerespectarea prevederilor sau măsurilor stabilite, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate”, susține edilul Capitalei.

Prevederile se regăsesc în decizia aprobată la 6 mai de către Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău.