Protestul permanent al comunității de la OccupyGuguță, prezentat astăzi într-un film documentar

Astăzi, 2 septembrie, între orele 19:00-22.00, pe strada Columna 51 din capitală, va fi prezentat un documentar de scurt metraj despre cine sunt oamenii, care de mai bine de două luni se adună zilnic lângă Cafeneaua Guguță, a anunțat echipa Moldova.org, care a realizat filmul.

„ Echipa Moldova.org a fost alături de comunitatea OccupyGuguță câteva zile înainte de protest, în timpul lui, dar și după acesta. Am urmărit cum a evoluat, cum s-a pregătit pentru protest, cum i-a dat culoare și cum a stârnit lacrimi de mândri în rândul celorlalți protestatari.

Într-un final, Arina Livadari și Ana Gherciu au realizat un documentar de scurt metraj, în care au încercat să arate cine sunt oamenii care, de mai bine de două luni, se adună zilnic lângă Cafeneaua Guguță, ce-i motivează și ce le dă puteri.

Cu această ocazie, Moldova.org vă invită să vizionați filmulețul nostru, într-un format restrâns, până ca acesta să fie lansat pentru publicul larg.”, se anunță în comunicatul organizatorilor evenimentului.

Occupy Guguță este o comunitate creată pe 24 iunie care a început să protestesze împotriva invalidării alegerilor locale din Chișinău. În mai puțin de două luni, grupul a reușit să adune aproape 5 000 de persoane care urmăresc pagina de Facebook, să organizeze în fiecare seară evenimente care adună peste 50 de persoane, să participe activ la protestele din Piața Marii Adunări Naționale și să mărească constant comunitatea. Occupy Guguță se adună în fața cafenelei Guguță din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *