Procuratura Generală s-a autosesizat pe marginea amenințărilor lui Ilan Șor

După ce a ajuns în atenția mai multor organizații neguvernamentale, amenințările lui Ilan Șor la adresa jurnaliștilor au ajuns și în vizorul Procuraturii Generale. Potrivit procurorului municipiului Chișinău, la moment se fac o serie de investigații pe marginea acestui caz, urmând ca discursul primarului de Orhei să fie analizat.

„Trebuie să constatăm dacă există componenta infracțională în discursul domnului Ilan Șor. Se fac verificările necesare care se impun. Asta durează cât este necesar. Dumnealui a făcut foarte multe declarații. Le vom analiza pe fiecare în parte și vom stabili martorii”, a menționat pentru ZdG, Ștefan Șaptefrați.

Acum câteva zile primarul de Orhei a făcut o serie de amenințări la adresa jurnaliștilor prin intermediul unui mesaj video. Politicianul susține că, odată cu venirea sa la putere, va aplica în raport cu jurnaliștii „plătiți să scrie mizerii despre oameni” («проплаченые журналюги, которые позволяют себе писать гадости про людей») o eventuală lege a lustrației.

„Vă avertizez. De îndată ce voi ajunge la putere, iar asta va fi în curând, pe fiecare dintre voi îi așteaptă o lustrație publică. Încetați sau vă va durea. V-am avertizat”, a spus Ilan Șor.

Discursul lui Ilan Șor a fost condamnat de ONG-urile de media, ONG-urile din domeniul Drepturilor Omului, dar și de către Avocatul Poporului.

Foto: facebook.com/ilanshorofficial/

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *