Principală  —  IMPORTANTE   —   Proces penal după mai multe…

Proces penal după mai multe împușcături efectuate pe strada pe care locuiește președinta Parlamentului de la Chișinău

Focuri de armă au rasunat duminică dimineață pe strada Gherman Pântea din sectorul Râșcani al Capitalei. Nicio persoană nu a avut de suferit, ne-au comunicat responsabilii din cadrul Poliției Capitalei. Polițiștii care au fost la fața locului au descoperit acolo mai multe tuburi de cartușe, iar între timp, autoritățile anunță că au inițiat un proces penal și îi caută pe cei care au efectuat împușcături în zonă.

Pe strada pe care au răsunat împușcăturile din această dimineață este amplasată și casa de locuit a președintelui Parlamentului de la Chișinău, socialista Zinaida Greceanîi.

Solicitată de ZdG, șefa Serviciului de Presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a comunicat că responsabilii din cadrul Inspectoratului de Poliție Râșcani au fost alertați duminică dimineață, în jurul orei 5:00, despre faptul că pe strada Gherman Pântea se aud mai multe focuri de armă.

La fața locului imediat s-a deplasat un echipaj al BPRO și grupa operativă a Inspectoratului. Ajunși la fata locului politiștii au stabilit ca nimeni nu a avut de patimit. Totodată au fost ridicate 5 tuburi de cartușe, care urmeaza a fi transmise la expertiza”, ne-a comunicat Natalia Stati.

Autoritățile au inițiat un proces penal. Acum, ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate masurile pentru identificarea persoanelor care au efectuat împușcăturile, susțin responsabilii de la Poliția Capitalei.

Pe strada Gherman Pântea din sectorul Râșcani al capitalei este amplasată casa de locuit a Zinaidei Greceanîi, președinta Parlamentului de la Chișinău.

Conform datelor de la Cadastru, casa are 124 m.p. şi a fost dată în exploatare în iunie 2007, perioadă în care Greceanîi deţinea funcţia de prim-viceprim-ministru al R. Moldova. Imobilul este înscris pe numele soţilor Greceanîi, Alexei şi Zinaida, şi este evaluat de Cadastru la 1,18 mln. de lei, valoarea de piaţă fiind însă de peste 3 mln. de lei.