Primarul de Taraclia își dă demisia după ce mai mulți copii s-au intoxicat la tabăra din oraș

Primarului orașului Taraclia, Serghei Filipov, anunță că își va da demisia. Filipov a luat aceasă decizia după ce acum câteva zile mai mulți copii din tabăra „Ciaica” de la Taraclia s-au intoxicat.

„Îmi dau demisia. Îmi asum răspunderea pentru tot ce s-a întâmplat. Au fost vremuri și mai grele, dar nu a fost atât de josnic. […] Cu sinceritate îmi cer scuze de la părinți. Eu însumi sunt tatăl a trei copii și înțeleg cum v-ați simțit. Iertați-mă, dacă acest lucru este posibil”, a scris Filipov pe pagina sa de Facebook.

Primarul de Taraclia a ținut să mulțumească personalului medical din oraș, dar și autorităților responsabile, pentru că au reacționat prompt în această situație.

Incidentul a avut loc pe 23 iunie, atunci când mai mulți copii au fos internați la spital cu febră, dureri abdominale și vomă. În urma examinării cazului de intoxicație s-a constatat că tabăra a fost deschisă fără autorizație sanitară, iar personalul din cadrul taberei a fost angajat fără examenul medical. Ministerul Sănătății a mai depistat aprovizionarea cu apă nesigură a blocului alimentar, pregătirea insuficientă a personalului din blocul alimentar și nerespectarea proceselor tehnologice de prelucrare preliminară și preparea bucatelor.

Foto: Facebook/Sergey Filipov

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *