Principală  —  IMPORTANTE   —   Primarul Capitalei a înaintat candidatura…

Primarul Capitalei a înaintat candidatura ex-ministrului Justiției Fadei Nagacevschi, din Guvernul Chicu, la funcția de viceprimar

Ion Ceban, primarul general al Capitalei, a postat un mesaj pe Facebook prin care anunță că luni, 25 octombrie, la Biroului permanent al Primăriei a înaintat candidatura fostului ministrul al Justiției lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar al Capitalei.

Ceban menționează în mesajul său că Fadei „este un specialist foarte bun și competent” și respectiv va propune candidatura acestui spre aprobare și numirea în funcție la următoarea ședință a Consiliului Municipal.

„Astăzi la Biroul permanent am propus candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar. Este un specialist foarte bun și competent, care va continua activitatea în domeniul juridic și agenda anticorupție în Primăria Chișinău. Candidatura o voi propune și la următoarea ședință în CMC. Sper că nu va fi abordare politică, dar constructivă din partea celor prezenți”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

La 20 septembrie curent fostul ministru al Justiției Fadei Nagacevschi a fost numit consilier al vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea.

Fadei Nagacevschi, ministru al Justiției în perioada noiembrie 2019 – august 2021 în Guvernul condus de Ion Chicu, este fiul avocatului Vitalie Nagacevschi, fost deputat în Parlament pe lista Partidului Liberal Democrat. Fadei Nagacevschi a fost avocatul Partidului Socialiștilor, iar din 2019 a activat în cabinetul președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi, în calitate de consilier.