Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primăria mun. Chișinău a semnat…

Primăria mun. Chișinău a semnat un acord de colaborare cu Asociația Investitorilor din România în R. Moldova. Obiectivele parteriatului

Primăria mun. Chișinău a semnat ieri, 28 iunie, un acord de colaborare cu Asociația Investitorilor din România în R. Moldova. Scopul principal al parteneriatului este stabilirea unei colaborări durabile, în vederea promovării oportunităților de dezvoltare a mediului de afaceri din Chișinău.

Obiectivele acordului:

  • -Dezvoltarea economică locală, îmbunătățirea și promovarea climatului de afaceri la nivel local.
  • Susținerea și promovarea dezvoltării economice în municipiul Chișinău.
  • Promovarea cooperării în susținerea parteneriatelor publice private în diverse domenii.
  • Identificarea și eliminarea barierelor instituționale în vederea dezvoltării economice a municipiului Chișinău.
  • Promovarea politicilor, ce contribuie la îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri, serviciilor și întreprinderilor locale.
  • Identificarea și promovarea modelelor europene de prestare a serviciilor și de funcționare a întreprinderilor municipale.
  • Promovarea imaginii pozitive a municipiului Chișinău, dezvoltarea sectorului privat și mediului investițional.
  • Atragerea investițiilor în municipiu Chișinău. Stabilirea și consolidarea legăturilor între autoritățile locale și potențialii investitori.
  • Conlucrarea cu partenerii internaționali ai Republicii Moldova, în vederea dezvoltării economice locale.

Totodată, Primăria mun Chișinău își propune să examineze problemele stringente și să identificice căi de soluționare a acestora, să consulte mediul de afaceri, pentru a vedea care sunt obstacolele cu care se confruntă reprezentanţii acestui sector.

„Totodată vom lansa proiecte de interes comun, ce ar permite obținerea surselor de finanțare atât locale, cât și internaționale, iar periodic vom organiza în parteneriat seminare și expoziții regionale și internaționale. Intenţionăm să promovăm cele mai bune practici de antreprenoriat și de dezvoltare economică locală şi să participăm la procesul de revizuire a politicii de impozitare/taxare și oferire a expertizei privind eventualul impact asupra mediului de afaceri local”, susține primarul Chișinăului, Ion Ceban.