Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinția anunță programul vizitei oficiale…

Președinția anunță programul vizitei oficiale a președintelui Lituaniei la Chișinău

Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, efectuează, în zilele de 13-14 mai, o vizită oficială în R. Moldova, la invitația președintei R. Moldova, Maia Sandu. În acest sens, reprezentanții Președinției au publicat astăzi programul vizitei oficiale a președintelui Lituaniei la Chișinău.

Potrivit instituției, aceasta este prima vizită a unui șef de stat lituanian în R. Moldova în ultimii șase ani.

„În dimineața zilei de vineri, 14 mai, liderul lituanian se va întâlni cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. Cei doi șefi de stat vor avea discuții tête-à-tête, dar și în format extins, după care vor face declarații pentru presă. Pe finalul vizitei, oficialii vor planta câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău”, se arată în nota informativă a instituției.

Programul comun al președinților Maia Sandu și Gitanas Nauseda:

09.20 – Ceremonia oficială de întâmpinare a președintelui Gitanas Nauseda de către președinta Maia Sandu

09.30 – Fotografia oficială

09.35 – Discuții tête-à-tête între președinții Maia Sandu și Gitanas Nauseda

10.20 – Convorbiri în format extins cu delegațiile oficiale ale R. Moldova și Lituaniei

11.15 – Declarații de presă ale președinților Maia Sandu și Gitanas Nauseda

11.50 – Președintele Gitanas Nauseda va depune flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

16.20 – Președinții Maia Sandu și Gitanas Nauseda vor planta câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău

Reprezentanții Președinției au anunțat marți, 11 mai, că președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, va efectua, în perioada 13-14 mai, o vizită oficială în R. Moldova, unde are planificată o întrevedere cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. Potrivit notei publicate pe site-ul Președinției, vizita dintre cei doi oficiali va avea loc vineri, 14 mai, la invitația președintei Sandu.

Potrivit notei emise de instituție, discuțiile dintre cei doi șefi de stat se vor concentra pe oportunitățile de diversificare și de aprofundare a relațiilor bilaterale, precum și pe dinamizarea relațiilor dintre R. Moldova și UE, Lituania fiind un susținător consecvent al obiectivelor de integrare europeană a țării noastre și de realizare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.