Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta R. Moldova, de Ziua…

Președinta R. Moldova, de Ziua Internațională a Copiilor: „Avem datoria să le oferim tuturor copiilor din Moldova o copilărie fericită”

Foto-simbol: Facebook/Maia Sandu

La data de 1 iunie, în fiecare an, la nivel global, dar și în R. Moldova, este celebrată Ziua Internațională a Copilului și Ziua Mondială a Părinților. Cu această ocazie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a postat un mesaj pe Facebook prin care a transmis felicitări tuturor copiilor.

„Avem datoria să le oferim tuturor copiilor din Moldova o copilărie fericită. Ce înseamnă asta? O copilărie fericită este copilăria trăită în siguranță, alături de familia ta. Fără sărăcie, violență și frică. Înseamnă mama și tata care știu să te asculte când ai un necaz și știu să te încurajeze, când obstacolul pare de netrecut. Copilăria fericită este atunci când ai timp și de școală, și de joacă, iar dreptul la educație îți este garantat și asigurat. Așa – cu bunătate, căldură și șanse egale de dezvoltare – cresc, învață și se formează oamenii onești, cu suflet bun, oamenii fericiți. Și acești oameni, la rândul lor, vor avea copii fericiți”, se arată în mesajul postat de către șefa statului.

În context, președinta Sandu anunță că Guvernul a elaborat un program de protecție a copiilor care prevede măsuri de reducere a sărăciei și atenuarea efectelor migrației părinților asupra copiilor.

„Aceasta e realitatea pe care ne-o dorim și în Republica Moldova, de aceea Guvernul a elaborat Programul Național de Protecție a Copilului 2022-2026, care va fi lansat astăzi, de 1 iunie Programul prevede măsuri pentru reducerea sărăciei, toleranță zero față de violență, integrarea copiilor instituționalizați în familii și atenuarea efectelor migrației părinților asupra copiilor. Trebuie să avem grijă de copiii noștri, pentru binele lor și pentru viitorul nostru comun. Felicitări tuturor copiilor de Ziua internațională a ocrotirii copilului! Vă doresc să aveți parte de o copilărie fericită!”, menționează președinta R. Moldova.