Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pregătiri pentru mitingul PDM: polițiști,…

Pregătiri pentru mitingul PDM: polițiști, scenă, blocuri sanitare și tomberoane

În timp ce Partidul Democrat evită să facă publice informații despre mitingul pe care urmează să îl organizeze în centrul Capitalei, viceprimarul Nistor Grozavu a semnat o dispoziție din care am putea deduce faptul că democrații pregătesc o manifestație de amploare.

Potrivit dispoziției semnată la 3 iunie de Grozavu, PDM urmează să instaleze o scenă în PMAN, să aducă aparataj de sonorizare, bannere, tomberoane, dar și blocuri sanitate. Totodată, bună desfășurare a manifestației va fi asigurată de Inspectoratul General al Poliției.

„Inspectoratul General al Poliției va acorda ajutorul necesar solicitat de către organizatorul întrunirii pentru asigurarea ordinii publice și va stopa, în caz de necesitate, transportul pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Maria Cebotari și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni”, se precizează în dispoziție.

Totodată, PDM ar urma să își coordoneze manifestația cu Pretura Buiucani și să încheie cu un contract cu IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească sau cu un spital privat în vederea acordării ajutorului medical participanților la întrunire, în caz de necesitate.

Potrivit calendarului de întruniri al Primăriei mun. Chișinău, Partidul Democrat (PDM) planifică, în perioada 5-9 iunie, mai multe manifestații sub formă de întâlniri publice cu electoratul în centrul capitalei. Manifestațiile ar urma să se desfășoare în PMAN, la Parlament, dar și la Președinția R. Moldova. Totodată, la aceste acțiuni ar urma să participe circa 50 de mii de persoane.

„Mai multe detalii, ce fel de întrunire, cu ce scop, evident că în acest moment nu vă pot da deoarece sunt niște detalii organizatorice. O să fie o surpriză plăcută pentru toată lumea”, ne-a comunicat anterior deputatul Sergiu Sîrbu.