Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta R. Moldova a transmis…

Președinta R. Moldova a transmis mesaj de condoleanțe președintelui României în legătură cu incendiul de la Spitalul de boli infecțioase din Constanța

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a transmis sâmbătă, 2 octombrie, președintelui României, Klaus Iohannis, un mesaj de condoleanțe pentru victimele incendiului de la Spitalul de boli infecțioase din Constanța.

„Am urmărit cu multă îngrijorare și tristețe știrile despre incendiul produs, pe 1 octombrie, la Spitalul de boli infecțioase din orașul Constanța și operațiunea dramatică de salvare a pacienților din flăcări. Transmit condoleanțe sincere tuturor celor care au pierdut persoane dragi în această tragedie și le doresc recuperare grabnică celor care au avut de suferit în incendiu. Suntem cu gândul alături de ei și de întreg poporul României!”, a declarat președinta Sandu.

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție. Șapte din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid au decedat. Ceilalți pacienți au fost scoși pe geam, într-o operațiune dramatică de salvare a lor.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în incendiu au ars calculatoarele și nu a existat o evidență clară a tuturor persoanelor internate. Doi pacienți fuseseră deja transferați, iar cei care nu i-au găsit au transmis informația că ar fi decedat.

Principalele agenţii de presă internaţionale au scris despre incendiul de la un spital din Constanţa, soldat cu nouă morţi bolnavi de Covid-19, a treia tragedie de acest fel în România în mai puţin de un an.