Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările Ministerului Sănătății în legătură…

Precizările Ministerului Sănătății în legătură cu raportarea numărului de decese provocate de COVID-19

Ministerul Sănătății anunță miercuri, 10 noiembrie, că a identificat o serie de nonconformități în procesul de înregistrare şi raportare a cazurilor de deces provocate de COVID-19.

Potrivit autorităților din sănătate, au fost identificate sute de cazuri de deces înregistrate, dar neraportate. Unele dintre acestea sunt încă din anul 2020.

„De exemplu, astăzi, din cele 60 de cazuri raportate, 9 revin unor perioade anterioare. În prezent, o echipă lucrează la verificarea tuturor cazurilor înregistrate pe parcursul anilor 2020-2021. În zilele următoare, revenim cu mai multe detalii în cadrul unui briefing de presă”, se arată într-o notă informativă a ministerului.

Autoritățile din sănătate au raportat miercuri 60 de decese și 980 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, 3 cazuri asociate cu contact în afara țării: 2-Italia, 1-Germania.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2757 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 277 în stare extrem de gravă și 49 de pacienți sunt supuși ventilării mecanice.